Palveluosuuskunta Casa Granden esittely

 

Palveluosuuskunta Casa Grande on muutaman perheen muodostama yhteisö Keski-Suomessa. Osuuskunta on perustettu vuonna 1997, mutta perheet ovat asuneet yhdessä jo vuodesta 1991. Hetken aikaa yhteinen koti oli Portugalissa, Algarven Aljezurissa, vuoren rinteellä, jossa naapurit kutsuivat paikkaa Casa Grandeksi eli isoksi taloksi.

 

Palveluosuuskunta Casa Grande on muutaman perheen muodostama yhteisö Keski-Suomessa. Osuuskunta on perustettu vuonna 1997, mutta perheet ovat asuneet yhdessä jo vuodesta 1991. Hetken aikaa yhteinen koti oli Portugalissa, Algarven Aljezurissa, vuoren rinteellä, jossa naapurit kutsuivat paikkaa Casa Grandeksi eli isoksi taloksi.

 

Yhteisön ohjekirjana on Raamattu ja yhtenä tavoitteena on ollut mahdollisimman korkea omavaraisuus viljellen ja varjellen maata Jumalan ja luonnon ehdoilla. Vuosien aikana osuuskunta on tuottanut omiksi tarpeikseen maitotuotteita lehmistä ja vuohista sekä viljellyt vehnää, kauraa, mansikkaa ja erilaisia juureksia. Kanoista on saatu omat luomukananmunat sekä lampaan ja angorakanien villoista on jatkojalostettu villatuotteita. Myös hunajaa on tuotettu omalta mehiläistarhalta.

 

 

 

Casa Granden jäsenet ovat tuottaneet mm. seuraavia palveluita

 

Elektroniikkaturvalaitteiden valmistus: Young electronics Oy / Heikki Näsi

 

Koulutus- ja työvalmennuspalvelut: Tuula Lahtinen

 

Ateljeeompelijan palveluita: Leila Jormanainen

 

Ekoasioiden tiedottamista: Anneli Näsi

 

Raamatullista sanomaa: Anneli Näsi

 

 

 

 

 

RATSASTUS HARRASTUKSENAMME

Casa Granden Ratsutalli toimi osuuskunnan alaisuudessa toistakymmentä vuotta ja lopetti toimintansa 2008.

 

  

 

 

KOULUTUS- JA TYÖVALMENNUSPALVELUT

Osuuskunnalla oli oma peruskoulu, jossa yhteisön lapsille annettiin oppivelvollisuuslain mukainen opetus. Syynä oman koulun pois jäämiseen oli uusi koululaki, joka velvoitti oppilaat saamaan saman opetuksen kaikissa aineissa. Opetustehtävä muuttui liian vaikeaksi.

Casa Granden koulun käyneet nuoret ovat saaneet ammattitaitoja elektroniikka-asentajaksi, ratsastuksen ohjaajaksi ja pieneläinten hoitajaksi harjoittelemalla osuuskunnan eri toimipisteissä. Ammattitaitoa on hankittu lisää myös oppisopimuskoulutuksessa sekä opiskelemalla ammattikorkeakouluissa ja yliopistossa.

Myös kielitaitoa on kartutettu yhdessä. Olemme yhdessä kohentaneet englannin kielen taitoa ja opiskelleet myös portugalin ja ranskan kielen alkeita.

Yhteisömme jäsenellä Tuula Lahtisella on vankka kokemus ja taidollisuus opetus- ja koulutustehtävissä. Hän on muun muassa toiminut Tampereella koulutusalan osakeyhtiön toimitusjohtajana. Keväällä 2006 hän aloitti koulutus- ja työvalmennuspalvelut toiminimellä ProEduNet.

Tuulan sydämen harrastuksena on luonnonmukainen mehiläistarhaus, josta yhteisön jäsenet ovat saaneet nauttia syömällä metsätarhojen puhdasta hunajaa ruoan mausteena, teessä ja sellaisenaan.

 

 

 

 

ATELJEEOMPELIJAN PALVELUITA

Yhteisön jäsen Leila Jormanainen on palvellut yhteisön väkeä ja muitakin ompelutaidollaan valmistaen uusia tuotteita mutta myös muodistaen ja korjaten vanhoja vaatteita.

Leila on koulutukseltaan pukuompelija ja saanut opin Helsingin leikkuuopistossa myös kaavojen tekemiseen. Hän oli Tampereella asuessaan töissä ateljeeompelimossa. Taidollinen ammatti-ihminen.

 

 

EKOASIOIDEN TIEDOTTAMISTA

Casa Grande -yhteisön jäsenten sydämellä on viljellä ja varjella maata. Siksi yhteisön emäntä Anneli Näsi on etsinyt tietoa ympäristöänsä ja koko maapalloa uhkaavista myrkyllisistä aineista ja tyhmistä, ympäristöä tuhoavista toimista, ja hän haluaa herätellä niitä, jotka ovat ummistaneet silmänsä tosiasioille tai jotka vain kiireiltään eivät ole huomanneet, mitä ympärillä tapahtuu, etsimään keinoja paremman tilanteen saamiseksi - ainakin lähiympäristössä. Jotain edistävää jokainen voisi tehdä, jos haluaisi ja jos välittäisi.

 

(Suurin osa ekoasiatiedosta on kerätty Ylen sivuilta ja Ilmatieteen laitoksen vapaasta tiedosta).

 

Ekotietoutta >>

 

RAAMATULLISTA SANOMAA

"Ihminen ei elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee!"

Erityisesti Anneli Näsi on tutkinut erikielisiä Raamatun käännöksiä etsien Jumalan tahdon tuntemista. Haluamme jakaa myös muille oppimaamme.

  

Raamatullista sanomaa >>

 

 

 

 

 

 

 

Jos saavuit sivuillemme suoraan esim. joltakin hakukoneelta, klikkaa tästä niin saat navigointi-palkin näkyviin sivun vasempaan reunaan.