<<Paluu Raamatun tietous etusivulle

 

Tammikuu 2001

 

 

"...en päivääkään vaihtaisi pois, ei Ješuuaa korvata vois, maailma parhaimmillaan vaikk´ ois..."

 

 

"Olla Jumalalle otollinen"

 

Vanhurskaus

 

Sananlaskut 21:3:"Vanhurskauden ja oikeuden harjoittaminen on Jumalalle otollisempi kuin uhri."

 

Kun ihminen kääntyy oman tahdon tieltä etsimään ja tekemään sitä, mikä Jumalan mielestä on oikein, Jumala antaa hänelle anteeksi Ješuuan veren kautta ja  herättää hänen henkensä eli uudestisynnyttää hänet tekemään Jumalan tahtoa. Näin Jumala vanhurskauttaa tämän ihmisen, eli hänestä tulee otollinen. Vanhurskautettu ihminen ei elä synnissä, vaan hänellä on Jumalalta ymmärrys tutkia Jumalan kirjasta, mikä on Jumalan mielestä oikein, ja vanhurskas tahtoo tehdä sen mukaan.  Jumala antaa anteeksi erehdykset (1Joh.1:1-10, Hebr.6:4-10, Hebr.10:26-39)

 

 

Room.5:1-5: Koska me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet, niin meillä on rauha Jumalan kanssa meidän Herramme Ješuuan Messiaan kautta, jonka kautta myös olemme uskossa saaneet pääsyn tähän armoon, jossa me nyt olemme, ja meidän kerskauksemme on Jumalan kirkkauden toivo. Eikä ainoastaan se, vaan meidän kerskauksemme ovat myös ahdistukset, sillä me tiedämme, että ahdistus saa aikaan kärsivällisyyttä, mutta kärsivällisyys koettelemuksen kestämistä, ja koettelemuksen kestäminen toivoa; mutta toivo ei saata häpeään; sillä Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta, joka on meille annettu.

 

 

Miten pieni ihminen voi olla Suurelle ja Kaikkivaltiaalle Jumalalle otollinen?

 

Ihmiselle (inhimillisesti katsottuna) se on mahdotonta, mutta Jumalan kanssa on kaikki mahdollista. Itsensä suureksi luulevan ihmisen tulee nöyrtyä Jumalan väkevän käden alle tekemään Jumalan pyhää ja hyvää tahtoa. Ihmisen tulee luopua omasta elämästään ja oman tahdon tekemisestä. Silloin vasta voi saada kaikkea hyvää Jumalalta. Ihmisen tulee pyhittäytyä eli erottautua maailmallisesta käytöstä Jumalalle pyhään käyttöön, sillä "ilman pyhitystä ei kukaan ole näkevä Jumalaa" (Hebr.12:14) eikä ole saava sitä hyvää, mikä luvattu on (Hebr.10:35-39).

Maailma on pahan vallassa, ja pahemmaksi sen meno vain menee. Kuitenkin otolliset pysyvät pystyssä, mutta tapahtuu kuten on kirjoitettu (Jes.24:3-6): "…ja vähän on jäävä ihmisiä jäljelle." Jumalan lapsille on varattuna iankaikkinen elämä; elämä Jumalan kanssa ilman mitään pahaa. Jumalan vastustajille, jumalattomille (eli jotka tekevät oman tahtonsa mukaan eikä Jumalan), pahoille, syntisille (eli jotka eivät ole antaneet sovittaa itseänsä Jumalan kanssa (2Kor.5:14-21) sitä vastoin on varattuna iankaikkinen kadotus ja tuska.

 

 

Miksi niin harvat ponnistelevat?

 

Usein ihmiset ovat omasta mielestänsä hyvin taitavia ja osaavia, vieläpä he kuvittelevat olevansa Euroopan tai jopa koko maapallon omistajia. Heiltä muka käy hommat. He rakentavat "uppoamattomia" laivoja, "järkkymättömiä", tehtaita, "ikuisia lauttoja, torneja… Silti monta kertaa voidaan huomata, että "uppoamaton" laiva upposikin tai muuta vastaavaa. Se on sitä ihmisen vajavaisuutta. Teknologia on edistynyt tai oikeastaan minä en sano sitä kaikkea edistymiseksi. Ihmisten terveysongelmat ovat kasvaneet räjähdysmäisesti. Teknologia on kuluttavaa ja stressaavaa. Ihmiset joutuvat liian tiukalle, eivätkä kaikki kestä painetta. Lisäksi markkinoilla on hyllyt väärällään myrkytettyä ruokaa; apulannalla kasvatettua, lisäaineilla (jopa hyvin vaarallisia) säilyviksi ja kauniiksi tehtyjä, kasvin "suojeluaineillakin pilattuja"…  Sitä on se ihmisen aikaansaannos. Eikö olekin kamalaa! Ihminen on omassa ylpeydessään pilannut itsensä sekä elinympäristönsä. Kyllä kannattaisi jokaisen ihmisen antaa elämänsä elävälle Jumalalle ja olla Hänelle otollinen, että pääsisi Hänen varjeluksestaan osalliseksi.

 

 

 

Ylpeys esteenä

 

Sananlaskut 18:1 (vuoden 1642-käännös)

Eripurainen (eriseurainen) etsii, mikä hänelle kelpaa ja sekoittaa itsensä kaikkeen viisauteen.

 

Eräs ongelma on se, että ihmiset ottavat eksytyksiä vastaan ja muodostavat omia lahkoja, sillä he eivät halua ottaa totuutta koko sydämestään vastaan, vaan ylpeästi tahtovat muodostaa oman inhimillisen ja suppean käsityksen Suuresta ja Elävästä Jumalasta. Sellainen ei ole Jumalalle otollista. Se on Hänen mielestään kauhistuttavaa. Pitäisi myös muistaa, että meidän Jumalamme on kuluttavainen tuli (Hebr.12:28-29)!

 

 

Psalmi 119:4: "Sinä (Jumala) olet asetuksesi säätänyt, että niitä tarkasti noudatettaisiin."

 

Jumala on erittäin tarkka Sanastaan. Sen näkee jatkuvasti sekä Uuden Testamentin että Vanhan Testamentin kirjoituksista. Jumalan antamia käskyjä ja säädöksiä (Jumalan laki: 2Moos.20, 5Moos.4 ja Mosheen/Mooseksen laki: 5Moos.27-31) oli tarkasti noudatettava. Tänä päivänä meillä ei ole enää noudatettavana Mosheen lakia , mutta Jumalan laki on edelleen voimassa, ja sen tulee olla sydämessämme (Hebr.10:12-23). Silti ihminen yrittää puolustella sanoen tai ajatellen: "Eihän se Jumalan tahdon tekeminen niin tarkkaa voi olla. Saahan jokainen tehdä niin kuin itse haluaa tai niin kuin itse parhaimmaksi näkee." MUTTA kuten jo edellä mainitsin, pienen ihmisen oma viisaus on Jumalan silmissä mitätön, joten hänen on nöyrryttävä koko sydämestään tekemään sitä, mikä Jumalan mielestä on oikein. Se juuri on vanhurskautta. Silloin kun ihminen noudattaa tarkasti Jumalan ohjeita ja käskyjä, hänen on hyvä olla. Hänellä on rauha ja hän on täynnä Jumalan Henkeä ja kaikkea jumalallista hyvää. Hänellä ei ole pelkoa eikä paha vallitse häntä.

 

 

Jumalan tahdon tekeminen ei ole vaikeaa

 

1. Johanneksen kirje 5: 3: "Sillä rakkaus Jumalaan on se, että pidämme Hänen käskynsä. Ja Hänen käskynsä eivät ole raskaat."

 

Kun me rakastamme Jumalaa, Hänen tahtonsa tekeminen on meille helppoa, ja se on vapautta ja iloa. Siispä, olkaamme Kaikkivaltiaalle Jumalallemme otolliset kaikessa, jotta me iankaikkisen, ylenpalttisen ihanan elämän perisimme! Sillä "Ihana on vanhurskaan osa" (Jes.24:16).

 

Ješuuan nimessä aamen!

 

Sydämellä Anne-Mari